KONWENCJONALNE SŁODYCZE   PRODUKTY SUPER KRÓWKI

#

Zawierają biały cukier, czasem aż 60-75%. Oznacza to puste kalorie i zero wartości odżywczych.

 

Zawierają cukier kokosowy, który ma najwięcej minerałów i witamin wśród wszystkich rodzajów cukru.


`

Powstają głównie na bazie oczyszczonych składników, które są praktycznie pozbawione cennych mikroelementów.

 

Ze względu na zastosowanie naturalnych, minimalnie przetworzonych surowców, są cennym źródłem składników mineralnych.


`

Biały cukier powoduje, że po zjedzeniu większej ilości słodyczy możemy dostać ataku senności lub napadu wilczego głodu.

 

Cukier kokosowy daje po prostu dużo energii na długo.


`

Zawierają mleko krowie, a co za tym idzie – laktozę i kazeinę.

 

Nie mają w sobie mleka krowiego, czyli ani laktozy, ani kazeiny. Idealny produkt dla alergików.


`

W swoim składzie mają syrop glukozowo-fruktozowy, uznawany za jedną z przyczyn otyłości.

 

Nie zawierają syropu glukozowo-fruktozowego.


`

Pozbawione błonnika pokarmowego.

 

Źródło błonnika


`

Powstają na bazie szkodliwych dla zdrowia utwardzonych tłuszczów roślinnych, w tym tłuszczu palmowego, często zawierają tłuszcze trans.

 

 Zawierają zdrowy tłuszcz kokosowy, który nie ma w sobie cholesterolu i tłuszczów trans.


`

Zrobione są na bazie sztucznie otrzymywanych i przetwarzanych surowców, barwników i aromatów.

 

 Nie mają żadnych sztucznych dodatków – są maksymalnie naturalne.


`

 Zawierają głównie białka mleka, serwatkę

 

 Zawierają tylko białka roślinne.


`

Zawierają produkty pochodzenia zwierzęcego.

 

Wegańskie.


`

Są zazwyczaj mocno przesłodzone.

 

Wyjątkowy, delikatny, nieprzesłodzony smak.


`

Zwykle zawierają najtańsze orzechy arachidowe (ziemne), które w rzeczywistości nie są orzechami, bo należą do rodziny bobowatych.

 

Do ich produkcji używamy prawdziwych orzechów (laskowych i pistacji), które zawierają dużo cennych minerałów.


#

 

slowniczek



 

1_ilustracja.png

Weź mleko kokosowe, białko słonecznika i błonnik z akacji, żurawinę (lub inny owoc).

#


2_ilustracja.png

Dokładnie wymieszaj razem z wodą.

#


3_ilustracja.png

Dodaj pozostałe składniki: cukier kokosowy i syrop ryżowy.

#


4_ilustracja.png

Wymieszaj wszystko i gotuj na wolnym ogniu. Uważaj aby masa się nie przypaliła.

#


5_ilustracja.png

Gotuj aż masa zgęstnieje do konsystencji miodu, uważaj jest bardzo gorąca.

#


6_ilustracja.png

Wylej do foremki i odstaw do wystygnięcia.

#


7_ilustracja.png

Po wystygnięciu pokrój masę na małe kawałki.

#


8_ilustracja.png

Pyszne ekologiczne krówki gotowe.

#


 

© 2017 Me Gusto WSZELKIE PRAWA ZASTRZEŻONE