Producent ekologicznych, wegańskich słodyczy bez glutenu i laktozy - Super Krówka

 

Nasza przygoda zaczęła się w roku 2017, kiedy światło dzienne ujrzały pierwsze wegańskie i ekologiczne krówki o smaku toffi i kakao. Szturmem zdobyły serca konsumentów, a my stworzyliśmy kolejne smaki, których na dzisiaj jest aż 6. Wegańskie, oparte na mleku kokosowym i cukrze kokosowym, bez glutenu i na składnikach pochodzących wyłącznie z upraw ekologicznych. 



Kolejnym krokiem w rozwoju marki było wprowadzeniem na rynek nowych, słodkich kategorii:  kremy w słoikach, czekolady, batony, kremy w tubkach, bakalie w czekoladzie, chrupki, draże czekoladowe czy produkty śniadaniowe w postaci ekologicznych poduszeczek zbożowych i płatków kukurydzianych.

Wszystkie posiadają certyfikację ekologiczną, charakteryzują się krótkim, zrozumiałym dla konsumenta składem, są wegańskie i pozbawione glutenu. Co ważne, w produkcji swoich łakoci stawiamy na surowce pochodzące wyłącznie z upraw ekologicznych, przykładając ogromną wagę do tego, aby miały one także korzystny wpływ na nasz organizm, stąd m.in. w składach wykorzystujemy: syrop ryżowy, błonnik z akacji i białko słonecznika.

Na szczególną uwagę  zasługuje fakt, że nasze słodycze pozbawione są oleju palmowego, syropu glukozowo-fruktozowego i innych ulepszaczy, które nie tylko niekorzystnie wpływają na nasze zdrowie, ale są również ogromnym zagrożeniem dla naszego środowiska.

 

 

 

BRZMI SŁODKO? TEŻ TAK UWAŻAMY.

To jak? Może Super Krówkę?

Coś niejasne? Super Krówka Ci wyjaśni.


  



Producent słodyczy ekologicznych

© 2017 Me Gusto WSZELKIE PRAWA ZASTRZEŻONE